Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2017-2018
Działania Towarzyszące
2018-07-05
POPŻ PODPROGRAM 2017 – efekty
1. W ramach POPŻ Podprogram 2017, który był realizowany w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018 osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
- mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
- mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
- cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
- tłuszcze (olej rzepakowy),
- dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami);
- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe).
3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
- 189,71985 ton żywności;
- 18785 paczek żywnościowych;
5. Rodzaje warsztatów:
- Ekonomiczne,
- Żywieniowe.