Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2017-2018
Działania Towarzyszące

2018-07-05

POPŻ PODPROGRAM 2017 – efekty

1W ramach POPŻ Podprogram 2017, który był realizowany w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018 osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  1. skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  2. mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  3. mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
  4. cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  5. tłuszcze (olej rzepakowy),
  6. dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami);
  7.  warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe).
2. Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 3 757 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
  • 189,71985 ton żywności;
  • 18785 paczek żywnościowych;
4. W ramach Podprogramu 2017 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań uczestniczyliśmy łącznie w 16 warsztatach edukacyjnych, w których wzięły 391 osób.
5. Rodzaje warsztatów:
  • Ekonomiczne,
  • Żywieniowe.