2013-12-27

DZIĘKUJEMY ZA OTWARTOŚĆ PODCZAS ZBIÓRKI ŻYWNOŚCI

Ogromna wdzięczność przepełnia nasze serca, bo wielu mieszkańców Torunia i Chełmży było w tym roku prawdziwym Świętym Mikołajem. Tegoroczna Zbiórka Żywności, która w tym roku odbywała sie wlasnie 06-07 grudnia, dała każdemu z nas możliwość podzielenia się, a właściwie wsparcia tych, którzy tego najbardziej potrzebują.

Mimo bardzo nie sprzyjającej pogody wolontariusze Szkolnych Kół Caritas pełnili dyżury w wielu sklepach sieci Biedronka, Bresse-Pol, Netto oraz Piotr i Paweł.Ich obecność jest wyrazem wielkoduszności i chęci czynienia dobra, oddają swój czas i młodzieńczy zapał w służbie drugiemu człowiekowi.

Tradycyjnie najwięcej zebraliśmy podstawowych produktów: mąki, cukru, ryżu, kaszy, makaronu, płatków i konserw. Wszelkie rekordy w stosunku do poprzednich lat pobiła ilość czekolad, których w Toruniu uzbieraliśmy ponad 1000 i ponad 150 w Chełmży. Jest to z pewnością dobra wiadomość, szczególne dla wszystkich najmłodszych, chociaż słodki drobiazg może wywołać uśmiech również na nieco starszej twarzy. Łącznie zebraliśmy 2 245,72 kg żywności w Toruniu oraz 273,5 kg w Chełmży. Zebrane produkty zostały przekazane dla potrzebujących korzystajacych bezpośrednio z pomocy naszej instytucji czy też przez pośrednictwo innych współpracujących z nami grup.

Koszty przeprowadzenia zbiórki, zwiazane z transportem zebranych produktów, w wysokości 1250,00 zł w Toruniu oraz 300 zł w Chełmży zostały pokryte ze środków własnych.

Serdecznie dziekujemy Panu Prezydentowi Miasta Torunia za udzielenie zgody na przeprowadzenie zbiórki nr WSA.5311.16.2013.JB z dnia 03.12.2013 oraz Burmistrzowi Miasta Chełmży za zgode nr SOB.5311.4.2013 z dnia 02.12.2013.

Gorące słowa podziękowania kierujemy do kierownictwa i pracowników sklepów sieci Biedronka, Bresse-Pol, Netto oraz Piotr i Paweł za życzliwość i wieloletnią współpracę.

Dziękujemy opiekunom i wolontariuszom SKC oraz wszystkim, którzy przyczynili się do sprawnego przeprowadzenia Zbiórki Żywności na terenia Torunia i Chełmży.

Wszystkim, którzy wsparli naszą akcję, za każdy dar serca BÓG ZAPŁAĆ