Aktualności

2021-02-10

Toruńskie Centrum Caritas po raz kolejny przystąpiło do kolejnej edycji Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 Podprogram 2020.

Zestaw artykułów spożywczych w Podprogramie 2020 obejmuje artykuły spożywcze w łącznej ilości ok. 42,27 kg w tym:

1) Artykuły warzywne i owocowe
    • groszek z marchewką 3,20 kg,
    • koncentrat pomidorowy 1,12 kg,
    • buraczki wiórki 1,40 kg,
    • powidła śliwkowe 1,50 kg,
    • mus jabłkowy 1,44 kg,
    • fasolka po bretońsku 1,50 kg,

2) Artykuły skrobiowe
    • makaron jajeczny świderki 5,00 kg,
    • płatki owsiane 1,00 kg
    • ryż biały 2,00 kg,
    • kasza jęczmienna 1,50 kg,
    • herbatniki maślane 0,40 kg,

3) Artykuły mleczne
    • mleko UHT 7 l,
    • ser podpuszczkowy dojrzewający 1,60 kg,

4) Artykuły mięsne
    • szynka drobiowa 2,40 kg,
    • szynka wieprzowa mielona 1,20 kg,
    • pasztet drobiowy 0,32 kg,
    • filet z makreli w oleju 1,19 kg,

5) Cukier
    • cukier biały 4,00 kg,
    • miód nektarowy wielokwiatowy 0,50 kg,

6) Tłuszcze
    • olej rzepakowy 4,00 l.