2016-10-17

SUKCES DZIECI z Ogniska Wychowawczego TC Caritas w CHEŁMŻY

Podopieczni naszej świetlicy w Ośrodku Wsparcia CDT w Chełmży cieszą się ze wspólnego sukcesu ! W miesiącu wrześniu br. Miejska Biblioteka Publiczna w Chełmży (Filia dla Dzieci i Młodzieży) ogłosiła konkurs plastyczny na pracę z tzw. surowców wtórnych. Konkurs ten odbywał się w ramach lokalnej akcji „SPRZĄTANIE ŚWIATA 2016”.

Dzieci z Ogniska Wychowawczego TC Caritas, pod kierunkiem wychowawców zatrudnionych w placówce, wykonały pracę grupową wykorzystując kartonowe rolki po papierze toaletowym oraz po ręcznikach papierowych. Na bazie tychże powstał pomysłowy, kolorowy kalendarz adwentowy, który bardzo spodobał się jury konkursu (załączone do notatki zdjęcie przedstawia efekt finalny pracy naszych dzieci). Dzieciaki z naszej świetlicy otrzymały za swoją pracę II miejsce i nagrodę rzeczową w postaci pięknie ilustrowanej książki z ciekawymi propozycjami prac plastycznych na cztery pory roku.

Gratulujemy zarówno zdolnym dzieciom jak i kreatywnym wychowawcom!

Hanna Dobromilska